top of page

ליווי ויעוץ לשירותים לנוער בסיכון

ילדים ונוער בסיכון

התערבות מקצועית עם נוער בסיכון יכולה להיעשות הן במסגרות עירוניות וממשלתיות, הן בתוך בתי הספר ומערכת החינוך הבלתי-פורמאלית והן בפרויקטים המופעלים באמצעות עמותות העוסקות בתחום.
יש חשיבות גדולה לכך שאותה התערבות תתבצע על ידי צוות מיומן, עקבי, שיש מאחוריו ניסיון רב עם נוער בסיכון, גב חזק ומימון לאורך זמן. על מנת שהטיפול יתבצע כראוי, על הצוות להיות מוכשר לעבודה מסוג זה, לעבור הדרכה מסודרת ולעבוד על פי תוכנית עבודה מוגדרת מראש, המתאימה לקהל היעד וממומנת עד סופה. יותר מזה, יש לערוך אבחון מפורט לפני תחילת הפרויקט ולקבוע את הקשיים הייחודיים לו, את סוג הצוות המטפל, מטרות הפרויקט והאם אפשר לממנו. מענה לא מותאם וזמני יוביל לתוצאות לא רצויות.


הדרכת צוותים ופיתוח מנהלים 
בגופים טיפוליים וחינוכיים רבים הצוות אינו מיומן בטיפול בנוער בסיכון, החורג מהנורמה המקובלת. חשוב להכשיר את הצוות במתנ"ס, בבית הספר, בתנועות נוער, בפנימיות וכיו"ב, בכדי שיוכל לתת מענה אמיתי וארוך טווח לקשיים עם נוער בסיכון. חשוב גם להדריך את הצוותים באבחון ראשוני של הבעיה כדי שיוכל להתריע ולאפשר טיפול. בשלב הראשוני יש לאבחן את הבעיה וללמוד מהם הצרכים במקום. לאחר מכן נכתבת תוכנית עבודה להכשרת הצוות ואם יש צורך בהתערבות ארוכת טווח יש למצוא לה מקורות מימון. הצוות זקוק להכשרה ולליווי שוטף כדי להשלים את המשימה.
מצורף תרשים זרימה לפרויקט נוער בסיכון במוסדות חינוך.


תרשים זרימה לפרויקט לגוף העובד עם נוער בסיכון
 

  1. פגישת היכרות, תיאום ציפיות והיכרות כללית.
     

  2. אבחון ומיפוי התופעה: שיחות וראיונות עם אנשי צוות בכירים וזוטרים כדי ללמוד על הצרכים. 
     

  3. כתיבת תוכנית עבודה הכוללת הכשרה, הדרכה וליווי הצוות, במטרה לפתח מיומנויות עבודה עם נוער בסיכון.
     

  4. כתיבת כרטיס פרויקט על בסיס תוכנית העבודה והגשה לקרנות מתאימות ולמשרדי ממשלה לשם גיוס מימון, כולל ייצוג שיווק הכרטיס בפני ראשי רשויות, ועדות עירוניות, משרדי ממשלה, קרנות ותורמים פרטיים.
     

  5. ביצוע תוכנית העבודה: גיוס צוות, הכשרה, הדרכה וליווי שוטף.
     

לוגו.bmp
bottom of page